Unixbhaskar's Blog

Monday, October 17, 2011

Running google-chrome browser on Scientific Linux

You feel the title looks ordinary..yes it is and it;s my lack of observation caused this hindrance.

The problem: As far as I am concerned SL not come with google-repository with it. So I went ahead and installed it like most of the RH system do.Yep, SL is a clone of RH system.

The repo looks like below:

bhaskar@Scientific-Linux_11:22:47_Mon Oct 17:~> sudo cat /etc/yum.repos.d/google.repo
[sudo] password for bhaskar:
name=Google - i386


bhaskar@Scientific-Linux_12:06:07_Mon Oct 17:~> sudo cat /etc/yum.repos.d/google-chrome.repo

Then as usual do the following to install it:

bhaskar@Scientific-Linux_12:06:33_Mon Oct 17:~> sudo yum install google-chrome-stable
Loaded plugins: refresh-packagekit
Setting up Install Process
Package google-chrome-stable-14.0.835.202-103287.i386 already installed and latest version
Nothing to do

So what's the big deal???

If I clicked my google-chrome icon on panel and menu it won't respond!!! irk..So the as usual get into the terminal and paved into the google-chrome dir..and try to fire from the terminal gave me some library not recognizing error..which I resolve by this:

sudo yum install zlib-devel jzlib

Now ,still it's not opening up!! why? After bit of search(and my lack of interest to digg it in the system,which is bad) reveal that in this thread that it is a SELinux ,which prohibiting it from running. You can find the thread here:

Okay, then the obvious next step it correct the SELinux tag for google-sandbox,as mentioned in the thread...

bhaskar@Scientific-Linux_12:17:22_Mon Oct 17:~> sudo chcon -t usr_t /opt/google/chrome/chrome-sandbox

Voila! it is working fine now..what a real laziness can do..very bad of me ahh

Hope this will help.


No comments:

Post a Comment